APK-Keuring

Bij AutoFirst Keizer wordt u snel en vakkundig geholpen.

Wat kunt u van ons verwachten? De verplichte APK keuring geldt voor iedere auto ouder dan drie jaar. De in Europa wettelijk verplichte keuring is in eerste instantie gericht op uw veiligheid en om de uitstoot van uitlaatgassen aan de normen te laten voldoen. Daarom controleren onze APK keurmeesters onder andere het uitlaatsysteem, de remmen, de banden en de verlichting van uw auto.

 • Geen reparatie zonder overleg.
 • Erkende RDW keuringsinstanties.

Iedere auto in Nederland, gemaakt na 1960, moet volgens de RDW een Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Door deze maatregel mogen alleen veilige en milieuvriendelijke voertuigen de weg betreden. De garages die deze APK keuringen mogen uitvoeren zijn door de RDW erkend, zo ook Autoservice Keizer te Oudwoude / Westergeest.

Contact opnemen kan op de volgende manieren:

 1. Bel direct naar 0511-442410
 2. Stuur een mail naar info@autoservicekeizer.nl.
 3. Vul het contactformulier in door hier te klikken.
 4. Kom langs aan de Simmerwei 15 in Oudwoude. (Klik hier voor de route naar de garage). 

Wat zijn de kosten voor een APK keuring?

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een APK Keuring? Klik hier om door te gaan naar de offerte module. Vul uw kenteken in en selecteer APK onder Populaire klussen en klik vervolgens op Bereken uw prijs. U ziet in enkele ogenblikken uw gegarandeerde prijs! 

 

APK Keuring Oudwoude

Autoservice Keizer voert een APK uit door uw voertuig op meerdere punten na te kijken. Ten eerste worden de wielen en banden op meerdere punten beoordeeld, zoals bandenspanning, diepte van het profiel en beschadigingen. Andere punten van controle zijn autogordels, verlichting, corrosserie, vergrendeling, claxon en spiegels. De stuurrichting en wielophanging zijn ook belangrijk voor uw veiligheid en worden daarom ook nagekeken op meerdere punten zoals speling en roest. Bij de APK kijken wij niet alleen naar de veiligheid, maar ook naar de milieuvriendelijkheid van uw auto. Hiervoor meten wij de hoogte van concentraties van een aantal uitlaatgassen. 

Geen reparatie zonder overleg.

Indien wij tijdens de APK keuring gebreken ontdekken nemen wij direct contact met u op. Aan de hand van een keuringsrapport geeft de APK keurmeester eventuele reparatie- en adviespunten aan. De benodigde reparaties en daarmee samenhangende kosten spreken wij met u door. Pas na uw akkoord voeren wij de reparatie uit.

Erkende RDW keuringsinstanties.

AutoFirst Keizer is een door de RDW erkende keuringsinstantie. Dit houdt onder meer in dat wij APK keuringen uit mogen voeren en APK keuringsrapporten mogen opmaken.

Op welke punten controleren wij uw auto?

Zonder al te technisch te worden geeft het onderstaande overzicht u een idee van de checklijst die wij nalopen: Algemene bouwwijze van uw auto en chassis.

 • Afmetingen en massa’s.
 • Motor en brandstofsystemen.
 • Krachtoverbrenging.
 • Banden, ophanging, wielen, assen.
 • Reminrichting, stuurinrichting.
 • Verlichting. .
 • Verbinding van auto naar aanhangwagen.
 • Carrosserie, bescherming inzittenden, roest, vervorming, autoruiten, buitenspiegels.
 • Gedetailleerde informatie over de APK keuringseisen treft u op de internetpagina van de RDW.

Voordelen van de APK keuring.

Dankzij de invoering van de APK keuring is het een stuk veiliger op de Europese wegen. De keuring levert niet alleen veilige, maar ook schonere auto’s op, zelfs wanneer ze iets ouder zijn

Autoservice Keizer kan uw auto voorzien van een APK. Dit is tevens een mooi moment om een kleine of grote beurt uit te laten voeren. Combineert u een grote beurt met een APK? Dan is de APK geheel gratis! Via onze Afspraakplanner kunt u zelf uw afspraak inplannen. 24 uur per dag. 7 dagen per week. Liever telefonisch? Geen probleem, u kunt ons bereiken op: 0511-442410.

AutoFirst Keizer. Uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoudt uw fabrieksgarantie
 • AutoFirst Keizer Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg.
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Klik hier voor de AutoFirst Keizer mobiliteitsgarantie

 

 

Lees meer
Bovag garantie

Uw garage

Bekijk alle garagediensten van AutoFirst Keizer

Lees meer
Bovag garantie

APK-Keuring nodig?

Laat uw auto APK keuren bij AutoFirst Keizer

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk alle occasions van AutoFirst Keizer

Lees meer